HH Jakt & Hund

Träning och utbildning för  hundar & förare

Hos oss får du ett utbud av olika kurser eller individuellt träning i olika områden.  Vi har löpande kurser i viltspår och individuell träning hela året. Det finns möjlighet till jaktträning av drivande jakthundar (under säsong) med expertis på rådjurs hundar. Problem hundar eller hundproblem? Här finns hjälp med beteende/kommunikations problem för både hundar och husse/matte. 

Vi tar in föreläsare och experter på utbildningar och helgkurser där vi har ett fint samarbete med proffs i olika områden. Jag tar emot för enskild träning/konsultation men även privat gruppträning. 

Jag, Mirjam, är utbildad hundinstruktör och hundar är det bästa jag vet. Dem lär mig mer för varje dag som går och jag försöker utvecklas och håller mig uppdaterad genom att hela tiden själv gå kurser och utbildningar. Träning anpassas efter varje individ och alltid på ett hälsosamt sätt för hunden. Träningen baseras på förståelse, tydlighet och att vara konsekvent. Inga hårda eller elaka bestrafningar! Inte heller godis baserad belönings träning. En hund som är lydig bara för godis kommer bara att lyda för godis.

Vill ni veta mera är ni välkommen att höra av er!

Man kan även boka en tid för ditt viltspårsprov då Björn är auktoriserad viltspårsdomare. Prov genomförs året runt när vädret tillåter. Boka på sidan "om oss" eller ring Björn på 0760529565 för att boka tid för ditt prov.

Agenda Våren/Sommaren 2024


24/2 Viltspårskurs Anlag. Vi träffas varannan vecka vid 5 tillfällen med mål att starta på anlagspprov vid kursens slut. Kursdatum 24/2, 9/3, 23/3, 6/4 och avslut den 20/4. Teori och praktiska övningar. Kl.9-13, max 8 deltagare

kostnad 2200/ekipage och eventuell provavgift tillkommer.FULLT!


16/3 Viltspårskurs Öppen. Vi träffas varannan vecka vid 5 tillfällen och siktar på prov i öppenklass vid kursens slut. Kursdatum 16/3, 30/3, 13/4, 27/4 och avslut den 11/5. Teori och praktiska övningar. Kl.9-13, max 8 deltagare

kostnad 2200 kr/ekipage och eventuell provavgift tillkommer.Fullt!


21/4 Utställnings/ring träning med Britten Thörnblad. Teori och praktiska övningar. Max 6 deltagare  2 platser kvar


4-5/5. Helg kurs i spår & eftersök med Per "Bula" Kristoffersson.

En helgkurs med en av Sveriges främsta eftersöksjägare med en otroligt kunskap inom jakt, eftersök och hund träning. Helgen består av massa praktiska övningar, teori och diskussioner. 18-19 Maj. Helg Kurs med Peter Ekeström. "hundens signaler, inkallning och följsamhet" Kursen är anpassad för er som både har varit på kurs hos Peter innan och för nybörjare. Övningarna är individuella och blir anpassade efter varje ekipage. Kostnad 2800kr/ekipage


8-9 Juni. Helgkurs för taxar med Peter Ekeström


27-28 Juli. Helgkurs med Peter Ekeström & Mirjam Olovsson. "något nytt, något gammalt" En blandning av hundens språk, lydnad och följsamhet, övningar i spår/eftersök.


För alla kurser gäller "först till kvarn"

För mer information eller bokning kontakta oss på sidan "om oss" eller välkommen att ringa på 0735353825