Vi som har kenneln har erfarenhet av egen hundavel sedan 2002. 2011 skaffade vi våran första tax och sedan var vi såld på rasen och vårt (jakt) liv fick en ny dimension. När vildsvinen kom och ockuperade våra marker blev det en ny sorts jakt och 2015 importerade vi en Bosnisk Barak (Bosanski ostrodlaki gonic barak) efter jag fått lyssna och se på den bästa vildsvinsjakten jag varit med om och den "skyldige" var just en Barak. Valet var inte svårt, jag som redan är svag för strävhår.


All vaken tid går åt hundarna, året runt. Minst 5 dagars jakt i veckan under jaktsäsongen och resten av året sysselsätter vi oss med eftersök, spåra, träning, utställningar och skogs promenader. Vi anordnar träffar/kurser med experter och så aveln förstås.


Vårt mål i avelsarbete är att få hundar med ett bra exteriört och enligt ras standardens utseende ihop med de bästa jaktegenskaperna och trevliga, friska familjehundar. Min filosofie är att det går att få allt detta istället för att enbart titta på antingen det jaktliga eller det exteriöra!


Mirjam är auktoriserad drevsprovs domare för taxklubben, dreverklubben och SSDV. Björn är auktoriserad viltspårs domare för SSDV, men dömer alla raser.

Vi är egen företagare och jobbar med hästavel på vår seminstation  


Björn jobbar även häcken av sig som hovslagare så att Mirjam får möjlighet att jobba så mycket med hundarna.


Vill ni ha kontakt med oss så går det bra att fylla i formuläret

eller höra av dig.

Välkommen!


Björn och Mirjam Olovsson

Nättrabo 111

382 92 Nybro

Tel: 073 535 38 25- Mirjam

Tel: 076 05 295 65- Björn