"Taxi", Åsby skogsängs Gloria, är vår stam tik och mor till hela 5 valpkullar. Född 2011. Hon är en fantastisk hund på alla sätt. Alltid glad, alltid snäll. Hon har en otroligt jaktlust och skärpa. Godkänd karaktär prov på grävling och Svenskt jakt champion.Hon jagar hjort och rådjur i första hand men finns det räv eller hare på marken så går även det fint. Hon har aldrig gått i gryt under jakt, men vi har haft grävling på gården i stallet och under arbetsboden och då är det full jakt på dem. På äldre dagar har hon bara blivit bättre och bättre på det jaktliga och har drevtider på mellan 1-2,5 timme.

Bra lydnad och en underbar temperament. Hon har flera excellent på utställningar och väger 9 kg. Hon är en underbar familjehund och en clown. Hon vet vad hon vill och lyckas ofta få det hon vill också. Hemma på gården går hon, liksom våra andra taxar, alltid lös. Världens bästa tax helt enkelt. Hon har präglat sina avkommar med sin jaktlust och trevliga temperament.Edit:November 2022 har hon, nästan 12 år gammal gått i gryt efter en räv. Efter 4 timmar lyckades jag få tag i fröken.


Heavenly Hunters Tyra är från Taxi`s första kull. Född 2014. En underbar tik som är lika go som sin mor. Exteriört liknar hon mer sin far, Hammarskallets Buster. Hon har flera excellent och CK på utställning och är Svenskt och Finskt Drevchampion. Hon har mycket bra skall och hörbarhet och bra jaktlust. Väljer främst rådjur, men jagar även hjort, räv och hare om tillfället bjuds. Bra lydnad hemma och under jakten. Hon är, liksom alla vara taxar, alltid lös här hemma på gården och håller sig hemma, trots att vi bor mitt i jaktmarken. Tyra älskar att slappa och ligga i solen. En härlig glad hund som är en fantastiskt mor till sina valpar.

Heavenly Hunters Ratata är helbror till Tyra.Född 2014. Världens härligaste tax kille som är trippel champion. Svenskt och Finskt drev champion och svenskt utställnings champion. Han har även en godkänd karaktär prov på grävling. Han är verkligen snäll och rolig, en riktig charm troll i familjen, är världens bästa barnvakt och morbror till valparna. Ratata har verkligen allt! Han jagar som en gud och har ett fantastiskt skall. Jagar rådjur och hjort och till och med 3 års ålder även vildsvin, fast bara så länge dem var i rörelse. Stannade dem så la han av så på så sätt har jag aldrig varit orolig och låtit han hållas. Vi har dock avståt från att skjuta vildsvin för honom, trots att vi haft möjlighet ett antal gånger.

Trine "Cola" Vår 1a Barak.Född 2015. Vi importerade henne från Bosnien i December 2015 med syfte att använda henne i jakt på vildsvin. Ett virvelvind med energi och fart flyttade in hos oss. Med ett otroligt mjukt lynne, stort jaktlust och fantastiskt vackert utseende stal hon våra hjärtan. Nu började en ny resa för oss in i vildsvinsjakt världen. Rasen mognar sent och behöver tid som de flesta hundar som används på vildsvins jakt. Med hård arbete gjorde Trine sin första riktiga bra jakt säsong 2018/2019 och hon är fortfarande under utveckling. Hon är även fantastiskt duktigt på eftersök, och sedan 2022 används hon främst på jaktliga eftersök då hon verkligen är en mästare på det och tycker det är roligt. Hon är Svensk Viltspårs champion. Genomförd ett BPH test tillsammans med Tyra och har fått flera CACIB, BIR och 1a placeringar på utställning. 

Pino "Cigo" kom till oss som 4,5 åring i December 2018. Även han en import från Bosnien som i hemlandet är välmeriterad på vildsvin och utställning. Kom till Sverige 2018 men ville inte jaga enligt ägaren som inte ville ha kvar honom. Då bestämde vi oss för att ge honom en chans och det har vi aldrig ångrat. Mars 2019 gjorde Pino sin diplomtest på vildsvin i hägn och startade som 1a Barak i Sverige på jakt prov på vildsvin i November och December 2019 som resulterade i ett 1a, 2a och 3e pris. Pino är otroligt snäll och mjuk i familjen och med andra hundar och vill helst vara så nära det går. Förvandlas till "ett monster" när det gäller jakt och jagar med en stor portion mod och klokhet. Med ett fantastiskt sök hittar han grisar om dem finns i området utan svårigheter och håller igång dem på ett utmärkt sätt.

Pino har fått Excellent på utsällning i Sverige.

Heavenly Hunters Rebel. Rebel behöll vi ur Tyra`s kull född 2019. Våran 7 kg jaktmaskin. Vi hade höga förväntningar på henne och vi har inte blivit besviken. Vid 10 månaders ålder blev hon viltspårs champion, hon gjörde sin första jaktsäsong 2020 där hon imponerade med sin jaktlust och drevtider. Endast 1 år bestämde vi att vänta med prov då hon skulle få mer rutin. Säsong 2021 startade vi henne på prov både i Sverige och Finland där hon efter 4 raka imponerande 1a pris och finskt D-Cert numera kan titulera sig SE(V)CH SE(D)CH FI(D)CH

Hon är som hela hennes familj otroligt snäll, alltid glad, mycket energiskt men har lätt för att slappna av.


Heavenly Hunters Sparris, född 2018 efter våran Tyra, köpte vi tillbaka vintern 2022. En snygg, mycket glad och rolig tik som har funnits sig mycket bra tillrätta i våran familj. Vi har startat henne på 2 prov som resulterat i 2 1a pris. En 3e start hann vi inte med pga en envis halsinfektion, men vi har för avsikt att fortsätta för championat nästa säsong.